A Földrajzos Klub néven már korábban ismertté vált csoport lelkes hallgatók szerveződésének eredménye, így a ma már oktatók között számon tartott Dr. Nagy Balázs is foglalkozott a szerda esti előadások lebonyolításával. Ez a hagyomány azóta is töretlen, az érdeklődők az említett napon, este hattól némi zsíros kenyér társaságában hallgathatják az élménybeszámolókat a világ minden tájáról.

A tagok 2011-ben úgy döntöttek, hogy nyitnak Európa felé, így csatlakoztak az EGEA-hoz, amely az európai geográfus hallgatók közössége. EGEA tagként alkalom nyílik külföldi földrajzosok, földtudósok megismerésére, az idegen nyelv gyakorlására, külföldi kirándulásokon, csereprogramokon, előadásokon és konferenciákon való részvételre, vagy akár életre szóló nemzetközi kapcsolatok építésére is az Uráltól az Atlanti-óceánig.

2012-ben szintet lépett a Klub és hivatalos civil szervezetté formálódott Földrajzos Klub a Hallgatókért és a Tudományért néven.

Az Egyesület tudományos téren is előre szeretne lépni, ezért az oktatókkal együttműködve különböző szakmai programok; konferenciák, kerekasztal-beszélgetések, kurzusok szervezésével kívánunk valamit hozzátenni az egyetemi évek alatt megszerzett tudáshoz.

Azok számára, akik folyamatosan szeretnének értesülni az aktuális eseményekről, heti rendszerességgel küldenek hírlevelet, valamint a rendes tagok a szakmai programokon való részvételen is előnyt élveznek. Az 500 forintos féléves tagdíjat befizetők szavazati jogot kapnak, így a Közgyűléseken beleszólhatnak az Egyesület működésébe. Akik viszont nem kívánnak élni ezzel a lehetőséggel, választhatják a pártoló tagságot is.

Látogasd meg az Egyesület honlapját itt!