TDK – Tudományos Diákköri Pályázat

Mi az a TDK? Kik pályázhatnak? Hogyan?

A TDK, azaz a Tudományos DiákKör nagy hagyományokra nyúlik vissza. A diákköri tevékenység és céljai részletesen olvashatóak az Országos Tudományos Diákköri Tanács honlapján, valamint az ELTE-TTK Tudományos Diákköri Szervezet Működési Szabályzatában. Röviden: A TDK lehetőség arra, hogy már diákként tudományos kutatómunkában vegyél részt.

Egy TDK-pályázat megírásának a szokásos menete a következő: Ha van olyan téma, vagy tantárgy, ami különösen is érdekel, akkor keresd meg a témával foglalkozó oktatót, vagy bárki mást, aki foglalkozik vele. Ha sikerült megfelelő témavezetőt találnod, akkor tőle kérhetsz mind szakirodalmat, mind gondolkodásra szánt problémát.

A TDK dolgozatok benyújtási határideje általában minden év október környéke. A pontos időpontokról és a benyújtás módjáról a hivatalos hirdetményekről tájékozódj! A dolgozathoz a témában járatos bírálóktól vélemyényezést is kell mellékelni, így semmiképp sem érdemes az elkészítést az utolsó pillanatokra hagyni. A kari TDK-konferenciára általában novemberben kerül sor, az Országos Diákköri Konferencia pedig a tavasz folyamán kerül megrendezésre.

Az OTDK-ra olyan dolgozatokat küldenek tovább, amiket nemzetközi folyóiratban publikálni lehet. Már megjelent cikkel is lehet pályázni. A dolgozat nyelve angol is lehet. 

 

Ha kérdésed támadt, keresd fel oktatóidat, vagy érdeklődj a kar tudományos referensénél az alábbi e-mail címen:
tudbiz@ttkhok.elte.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük