Experience Geogpraphy, Explore Europe!

Az EGEA (European Geography Association) egy hálózat, amely közel 5000 földrajzos hallgatót és fiatal geográfust egyesít Európa több, mint 30 országának közel 100 városából.

A Földrajzos Klub tagjai 2011-ben csatlakoztak a szervezethez, hogy nyissanak Európa felé, ezzel létrehozva az EGEA Budapest “entity”-t (kis diákközösség).

Az EGEA tagjaként számos eseményen vehetsz részt. Évente mintegy 200 rendezvényre kerül sor, amelyek hossza egy nap és egy hét közötti lehet. Témákat tekintve óriási választék közül választhatsz: egyes események nagy hangsúlyt fektetnek a tudományra vagy a személyes készségek fejlesztésére, mások a kultúrára vagy a sporttevékenységekre összpontosítanak.

Legnépszerűbb programunk a csere, melyet jelenleg is szervezünk Tartuval és La Rochellel, valamint az elmúlt évben Kazannal és Joensuuval. A cserék során két entity néhány tagja látogat el egymás városába Európa szerte, hogy megismerjék a másik életét, egyetemét és a helyi kultúrát. Az egymást kölcsönösen fogadók szállást, élelmet és programot biztosítanak a látogatók számára. Ez nagyszerű módja, hogy egy helyi földrajzos hallgató szemszögéből ismerhess meg új helyeket, embereket és mivel csak az utazásokért kell fizetni, nagyon olcsó lehetőséget biztosít mindenki számára.

Az EGEA ösztönzi a környezeti és társadalmi folyamatok globális megértését, és lehetővé teszi, hogy nemzetközi tapasztalatcsere közben új barátságok alakuljanak ki. Mi sem mutatja ezt jobban, mint ez a videó. Ahhoz, hogy élhess ezekkel a lehetőségekkel, nincs más dolgod, mint egyszerűen csatlakozni a Budapesti entityhez ezen a linken.